Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συνταγή βραστού......



Μια και έρχονται μέρες παγωμένες, σκέφτηκα μια εύκολη συνταγή που μπορεί να "εκτελεστεί" με την ίδια άνεση από άντρες και γυναίκες!


Υλικά:

1) Καρδιά κατά προτίμηση αγνή, τρυφερή, καλοπροαίρετη με μεγάλη ικανότητα να αγαπάει.
2) Το ζουμί σας, ξέρετε αυτό που αναβλύζει από τα μάτια σας πότε πότε ή συχνά πυκνά!
3) Την πιο μεγάλη πατάτα που κάνατε
4) Χυλοπιτάκι κατά προτίμηση χωριάτικο


Εκτέλεση

Δίνουμε την καρδιά να μας την τσιτσιρίξουν!
tip:  στο ταψί που μας χόρεψαν πριν. Είναι ακόμα ζεστό και δεν αργεί να πάρει θερμοκρασία!
Αφού τσιτσιριστεί καλά απ' όλες τις μεριές, ζητάμε να μας την ζεματίσουν!
tip:  Το καλύτερο ζεμάτισμα γίνεται από το φλογοβόλο του στόματος και αυτά που ξερνάει.
Την παίρνουμε έτσι όπως είναι ψιλοκαμμένη και την βάζουμε σε μια ατσάλινη κατσαρόλα, που φτιάξαμε από την ατσάλινη πανοπλία που φυλούσαμε την καρδιά τόσα χρόνια.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζουμί μας, αυτό που αναβλύζει από τα μάτια μας είπαμε!
tip:  To ρίχνουμε σιγά-σιγά με το ρυθμό που βγαίνει, και το αφήνουμε να πέφτει μέσα στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή πια φωτιά και εκεί κάπου ρίχνουμε και την πατάτα που κάναμε ψιλοκομμένη για να χυλώσει ο ζωμός.

Σιγοβράζουμε αρκετές ώρες, μέρες, εβδομάδες, ή και μήνες αν χρειαστεί!!!

Το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από καρδιά σε καρδιά.

Κάποια μπορεί να λιώσει και να μην την βρίσκουμε μέσα στην κατσαρόλα, ενώ κάποια άλλη μπορεί να σκληρύνει τόσο πολύ που μπορεί να χρειαστεί ηλεκτρικό μαχαίρι για να την κόψετε φέτες.

'Οπως και να είναι εσείς θα έχετε ένα πιάτο που θα το σερβίρετε στον εαυτό σας συνοδεύοντάς το με χυλοπιτάκι. Κατά προτίμηση χωριάτικο.

Καλή επιτυχία και καλή χώνεψη!!!!!!!!!!!



4 σχόλια:

  1. Καλά, δεν υπάρχεις!!!! Μου επιτρέπεις να το αναδημοσιεύσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γέλασα με την...καρδιά μου πάντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές φορές χρειάζεται να γελάει κι καρδιά ακόμα και σαρκαστικά

      Διαγραφή
  3. ..και με σαρκασμό και με αυτοκριτική!
    Ευτυχώς που η αίσθηση του χιούμορ είναι σε υψηλή θερμοκρασία και τα διάφορα πικάντικα μπαχαρικά δεν ενοχλούν την γεύση. Ειδάλλως; Ολόκληρη για σούβλισμα θα πήγαινε!!!
    A sunny Sunday for a Sunshine...

    ΑπάντησηΔιαγραφή